woensdag 8 juli 2015

E N G E L A N D ▲ D A G 3

De laatste dag in Oxford was aangebroken, morgen vertrekken we naar Londen en dat geeft een heel dubbel gevoel. Aan de ene kant heb ik er ontzettend veel zin in om eindelijk Londen te gaan zien. Maar aan de andere kant zijn we dan al op de helft van de week en gaan we alweer bijna naar huis. Vandaag gingen we naar het Blenheim palace en de daarbij gelegen Pleasure Gardens. Ik vond vooral de Pleasure Gardens heel erg leuk, maar ik zal jullie alles weer uitgebreid vertellen in de rest van het artikel!

Vlakbij Oxford ligt het Engelse plaatsje Woodstock. Daar ligt dit grote (van buiten) mooie paleis genaamd het 'Blenheim Palace'. Er ligt een enorm park omheen en ik moet zeggen dat het er echt prachtig is. Als ik in of in de buurt van Woodstock woonde zou ik wel weten waar ik regelmatig was. Het is er ontzettend rustig en er lopen niet extreem veel mensen. Je kunt er heerlijk zitten om een boek te lezen of te studeren. 
Het park rond het Paleis is zoals ik al zei ontzettend groot. De brug die je hier ziet leidt naar het Blenheim Palace. Ik vind deze foto ontzettend goed gelukt. Het laat echt de rust en de schoonheid van de natuur zien. Ik vind het echt een hele mooie plek, als het kon zou ik er zoveel vaker zijn.. 
Aanschouw: het mooie Blenheim Palace van de buitenkant. Ik vind het er persoonlijk héél erg mooi uit zien. Het is naar mijn idee heel erg stijlvol gebouwd. Ook al is het gebouw al erg oud, het is helemaal niet lelijk. 
 Hier zie je het gebouw vanaf de achterkant. We kregen een halfuur vrije tijd voordat we weer moesten verzamelen. Samen met Nanda en Samenda ging ik lekker in de tuin zitten. Het is hier ontzettend goed onderhouden dat maakt het echt helemaal af.
Toen we weer verzameld hadden kregen we een rondleiding binnen het paleis. Blijkbaar woont er in de linkerhelft (of de rechter ik weet het niet meer) nog steeds een belangrijke ergenaam. De kleuren van die muren waren echt afgrijselijk om te zien. Veel te fel. Ergens is het natuurlijk wel heel cool maar, als je dan bedenkt dat er ooit iemand echt heeft gewoont... Dan heb ik het nog niet eens gehad over al die schilderijen van de vorige erfgenamen en van jezelf. Lijkt me verschrikkelijk om dat allemaal in je huis te hebben.
 Na de rondleiding die veel te lang duurde en heel saai was (voornamelijk omdat het heel luidruchtig was dus ik verstond er niks van) gingen we naar de pleasure gardens. We gingen met een treintje wat 50 penny kostte. Het was echt ontzettend leuk! We konden ontzettend veel zien van het land en het was fijn om even niet te hoeven lopen.
 Eenmaal bij de Pleasure Gardens hielden we een mini fotoshoot met z'n drieën omdat we een leuke foto wilde hebben. Uiteindelijk vind ik deze simpele selfie nog het leukste geworden!
Na de fotoshoot gingen we in een vlinderkas. Doodeng. Ik doe het echt nooit meer. Ik vind het echt prachtig om vlinders te zien zolang ze buiten vliegen en kunnen 'gaan en staan' waar ze willen. Maar als er een heleboel vlinders opgesloten zitten in zo'n hok... Dat vind ik gewoon niks zij kunnen geen kant op en ik ook niet. Ik heb alleen deze foto gemaakt in het hok en daarna ben ik er uitgerend. Verder was er een doolhof en was er een klein cafétje. 

Vrijdag het eerste artikel over mijn belevenissen in Londen!

Liefs,
Marielle

Volg mij op social media: Bloglovin • YouTube • Instagram • Twitter

1 opmerking:

  1. Die foto van de vlinder is echt heel erg mooi! Net zoals de rest van de foto's, maar die vlinder wauw!

    BeantwoordenVerwijderen