maandag 13 juli 2015

E N G E L A N D ▲ D A G 5

Vrijdag was de laatste dag dat we de hele dag in Engeland waren, Morgen vertrekken we weer naar Nederland. Héérlijk, maar ik ga het mooie Londen heel erg missen! Er is zo veel te zien hier dat je na drie dagen nog lang niet uitgekeken ben. Van zaterdag heb ik geen foto's dus daar zal ik aan het einde van het fotoverslag nog even kort vertellen wat we allemaal gedaan hebben. Vandaag dus het laatste fotoverslag van mijn trip naar Engeland!

Na weer optijd op te zijn gestaan vertrokken we richting de 'underground' om richting de Thames te gaan. Ik maakte deze vette foto terwijl we naar de metro liepen. Ik wou eigenlijk een foto van de lege hal, maar die vrouw stond maar te treuzelen. Uiteindelijk vind ik dat zij het juist helemaal af maakt. Ik vind het vooral zo leuk dat ze echt een beetje zoekend kijkt. 
We stapten uit bij het metrostation en liepen meteen tegen de Big Ben aan. De meeste mensen uit de groep herkende het eigenlijk niet meteen, omdat je het natuurlijk vanaf de onderkant. Ik moet dan ook bekennen dat ik het zelf pas zag toen er verschillende mensen foto's gingen maken. Echt heel grappig, want niemand was er dus echt op voorbereid. Ik wist niet zo goed wat ik van het gebouw moest vinden, je ziet het op alle foto's van Londen maar als je het dan zo in het echt ziet.. 
Na wat foto's gemaakt te hebben van de Big Ben gingen we dus een stukje varen over de Thames. Daar vandaan zagen we de Tower bridge. Hier hadden we een tussenstop waar we het kasteel van de Tower bekeken. Het was te duur om naar binnen te gaan, wat ik wel heel erg jammer vond. Daarna gingen we terug op de boot. 
Op de boot maakte ik onder andere deze foto van de London Eye. Helaas zijn we hier ook niet in geweest, omdat daar simpelweg geen tijd meer voor was. Ik ga zeker nog een keer terug om hier heen te gaan. Ook wil ik heel graag een keer naar de London Dungeon. Maar daar krijgen jullie ooit vast nog iets over te lezen. 
Na de boottocht was het tijd voor de puzzel tocht. Tijdens de rit kwamen we langs de M&M store! Ik was super enthousiast en blij dat we daar even naar binnen zijn te gaan. Gewoon omdat het zoiets unieks is en we er nog geen een hebben zitten in Amsterdam. (Ik ben benieuwd hoelang dat nog gaat duren). Ik vind de foto hierboven zo leuk, omdat het gewoon echt weergeeft hoe de hele winkel er eigenlijk uit ziet. M&M's verwerkt in iets typisch Engels. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het eruit ziet in de M&M stores in de andere winkels.
Natuurlijk moesten we ook een mooie selfie maken met z'n drietjes met de mooiste zonnebrillen ooit.
In de winkel hebben ze een speciale machine die 'jou' M&M berekend. Echt onzettend leuk bedacht naar mijn idee. Zelf had ik een gemixte M&M die niet bestaat, maar ik vond het wel heel erg leuk. Als ik eerlijk ben vond ik het zelf ook wel bij mij passen, maar dat is natuurlijk ook de truc. Welke kleur je ook krijgt ze omschrijven het zo dat je toch denkt hey daar herken ik mij wel in.
Daarna begon iemand, ik weet niet meer wie maar volgens mij was het Nanda, over een lekkere smoothie. Nou toen we de Macdonalds zagen was er geen discussie meer: wij gingen iets verkoelends halen. Als ik het me goed herinner was dit een raspberrie smoothie maar ik weet het eigenlijk niet meer.
Deze foto moest ik gewoon even plaatsen: het zijn namelijk de deurhendels van een theater! Ik vond het er zo ontzettend leuk uit zien, 
Dit is een van de weinige foto's die ik heb gemaakt van de rode bussen in Londen. Ik vind die nieuwere bussen links zo ontzettend mooi. Ik vind het echt heel erg jammer dat ik niet in zo'n bus heb gezeten. Maar de eerst volgende keer in Londen weet ik wat me te doen staat!
Uiteindelijk kwamen we aan bij de plek die de puzzeltoch ons leidde. Met zijn alle liepen we een stukje verder om het Buckingham Palace te bewonderen. Ik wist eigenlijk helemaal niet dat dat zo bijzonder was, maar dat bleek dus wel zo te zijn, omdat de koningin daar woont. Wist ik veel haha.
Dat we die gekke mannetjes in pak zagen maakte het wel helemaal compleet. Wat ook wel leuk is om te vertellen: als je voelt dat het niet helemaal goed gaat moet je dus een stukje gaan lopen en dan weer terug naar je plek. Maar bij één van de twee ging dat niet helemaal goed, dus hij viel..
Ik maakte ook deze ontzettend leuke foto van deze taxi. De auto is gewoon zo ontzettend leuk, de kleur, de vlag erop en gewoon die Brum uitstraling (brum van dat kinderprogramma). 
Nadat we hadden gegeten in een indisch restaurant, wat totaal geen succes was, gingen we Londen in. Om te zien hoe het eruit zag in de avond. Zoals je op de foto duidelijk kan zien had ik wat problemen met de instellingen van mijn camera, maar dat ging redelijk snel weer goed. 


Ik was zo benieuwd hoe dit stukje op Picadilly Circus eruit zou zien in de avond en ik vond het fantastisch. 
Ik heb echt ontzettend genoten van Londen by night en ik snap dan ook niet waarom sommige mensen uit de groep niet mee wilden. Het was echt een enorme ervaring en het zag er echt heel anders uit allemaal. Omdat het vrijdagavond was waren er nog een heleboel mensen op straat. Dat vond ik ook écht ontzettend leuk. Zo zie je echt hoe het eraan toe gaat hier.

Op de zaterdag zijn we gaan shoppen. Dat was nog niet zo makkelijk want er ging van alles fout met de metero kaartjes en we hadden maar tot kwart voor 2 terwijl we pas om 10 uur konden shoppen. Echt een tegenvaller! Ik had genoeg geld uitgegeven, maar ik had het wel leuk gevonden als we gewoon een beetje de tijd konden nemen.
Daarna reisde we terug naar huis om pas rond half 1 thuis te komen. Ik vond het ontzettend fijn om mijn moeder en mijn lieve vriend weer te zien. Ik heb ontzettend genoten in Londen, maar home is were the hart is en dat was voor mij bij mijn lieve vriend en bij mijn familie. Het was een onvergetelijke week.

Ik wil Nanda dan ook speciaal nog even bedanken voor de gezelligheid. Het was al mijn maatje voordat we weg gingen, maar na deze reis al helemaal. Ik heb ontzettend veel met haar gelachen. Het was écht leuk.

Liefs,
Marielle

Volg mij op social media: Bloglovin • YouTube • Instagram • Twitter

2 opmerkingen: